Weimaraner
Weimaraner

Weimaraner

De vriendelijke Weimaraner is een leuke hond, met een bijzondere, statige kop. Dit ras is bijzonder intelligent en werd in het verleden gebruikt voor de jacht. Tegenwoordig is het een lieve gezinshond die goed met jonge kinderen om kan gaan. De hond is echter niet geschikt voor een bezitter die het liefst met een zak chips voor de bank hangt. De hond is namelijk vrij actief en zal graag naar buiten gaan voor een mooie wandeling!

De naam van dit ras verwijst naar het hof waar de hond gefokt werd. De hond werd namelijk gefokt aan het Weimar-hof waar hij de adel ondersteunde bij de jacht. Deze jachthond is ontstaan door de Bloedhond, bekend om zijn reukvermogen, en de Engelse Pointer, bekend om zijn vermogen om wild aan te wijzen, te kruisen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fokken van dit ras nagenoeg onmogelijk. Sommige honden werden in de VS doorgefokt. Daar werden ze zo ver doorgefokt dat ze onhandelbaar werden. In de jaren zestig maakten fokkers echter een nieuwe start met dit ras. Hierdoor is de krachtige, lieve, en intelligente hond in stand gebleven. Overigens, na die wandeling ploft de Weimaraner graag bij zijn baasje op de bank!

De Weimaraner is een actieve hond. Wanneer je deze mooie hond bezit, dan moet je zelf ook wel redelijk actief zijn. De hond houdt namelijk van bewegen. De Weimaraner is een echte gezinshond. Hij houdt van het gezelschap van de gezinsleden en is graag een onderdeel van het gezin. Alleen zijn is niets voor deze mooie hond. De Weimaraner heeft een tamelijk goed ontwikkeld jachtinstinct. Dat betekent dat ze, mits goed opgevoed, andere honden kunnen accepteren. Overige dieren kan je beter uit hun buurt laten, die zijn niet veilig voor deze hond.

Het opvoeden van een Weimaraner pup is soms best een uitdaging. Een fokker van deze hond zei eens: het goede nieuws over deze hond is dat hij slim is, het slechte nieuws over deze hond is dat hij slim is. Daarmee bedoelde hij dat de hond zowel goede als slechte gewoonten snel aanleert. De pup is vrij intelligent en hanteert al vrij snel het motto: maar wat schiet ik hier eigenlijk mee op? De hond doet het daarom goed in een training die rustig en consistent is. Het beste is om het dier te leren is dat wat jij wil, ook is wat hij wil.

Kenmerken Weimaraner

Specificaties Weimaraner

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands