De Welsh Corgi Cardigan
De Welsh Corgi Cardigan

Welsh Cardigan Corgi

Oorspronkelijk vormden de Welsh Cardigan Corgi en de Welsh Pembroke Corgi’s een ras: de Corgi. Dit enkelvoudige ras werd echter in 1925 opgesplitst in twee rassen. Het verschil zit hem in de staart. De Pembroke Corgi heeft namelijk (bijna geen) staart en puntige oren. Dat geldt niet voor de Welsh Cardigan Corgi. Voor beide honden geldt wel dat het rustige, lieve honden zijn die prima in een gezin passen.

De naam van de Cardigan Corgi verwijst naar een oud middeleeuws koninkrijk, Cardiganshire. Het woord Corgi gaat terug op een oud-Keltisch woord. Dat woord betekent gewoon hond. De hond is vermoedelijk al heel lang in Europa. Er wordt beweerd dat de hond al in 1200 voor Christus in Groot-Brittannië aanwezig was. Of dat helemaal waar is valt niet met zekerheid te zeggen. Wat wel met zekerheid te zeggen valt is dat de hond 1000 jaar geleden al werd gebruikt om het vee op te drijven. De hond is niet zo groot. Dat heeft een bijzonder reden. Het dier moest namelijk met zijn kop makkelijk bij de hielen van een koe kunnen. Wanneer een koe niet door wilde lopen, kon hij er zeker op rekenen dat de Welsh Cardigan Corgi hem in de hielen zou bijten.

Veel kleine honden zijn oorspronkelijk gefokt als gezelschapsdier. Deze hond is niet gefokt als gezelschapsdier. Het is een echte werkhond. Houd er dan ook rekening mee dat, hoewel het dier klein van stuk is, hij veel beweging nodig heeft. De hond is verder erg gehecht aan het gezin waarin hij opgroeit. Hij is levendig en speelt graag.

Het opvoeden van de Welsh Cardigan Corgi is niet bijzonder moeilijk. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat het dier goed gesocialiseerd moet worden. Hij moet dus vaak met andere mensen en honden in aanraking komen. Het is van het grootste belang dat dit tijdens zijn puppy-periode al gebeurt. Echter, ook wanneer het dier ouder wordt blijft het belangrijk om hem er aan te herinneren dat er niets mis is met onbekenden.

Kenmerken Welsh Cardigan Corgi

Specificaties Welsh Cardigan Corgi

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands