De West Highland White terrier
De West Highland White terrier

West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër wordt ook wel liefkozend de “Westie” genoemd. Met zijn dichtbehaarde, spierwitte vacht en zijn donkere oogjes heeft de hond iets vertederends. Het is moeilijk om geen zwak voor deze hond te hebben. Hoewel de hond maar korte pootjes heeft, is hij toch behoorlijk snel en wendbaar. Dat moet ook wel, in het verleden was deze hond namelijk niet alleen maar een gezelligheidsdier. Het was ook een jager!

Het is goed mogelijk dat alle Schotse terriërs min of meer dezelfde voorouders hebben. Het gaat dan om onder andere de Cairn-, Skye- en Schotse Terriër. De geschiedenis van de West Highland White Terriër begint echter in de 18e eeuw, toen de Malcoms deze hond begonnen te fokken. De hond werd vooral gebruikt om ongedierte te verdelgen. De hond heette toen nog de Poltalloch Terrier, vernoemd naar het landgoed waar hij voornamelijk dienstdeed.

De West Highland White Terriër is een zachte en lieve hond naar bekenden toe. Het is echter niet een eenvoudig schoothondje. Het dier heeft ook een krachtige persoonlijkheid. De hondjes zijn intelligent, tamelijk onafhankelijk en kunnen soms behoorlijk eigenwijs zijn. De honden zijn graag actief, gaan op onderzoek uit en vinden het heerlijk om met hun baasje op stap te gaan. Echter ze vinden het ook leuk om gezellig met hun baasje op de bank te liggen. De hond is redelijk goed met kinderen, alleen is het niet verstandig om de hond echt met kleine kinderen te laten spelen.

De meeste terriërs hebben het niet zo op vreemde honden. Dat geldt ook voor de West Highland White Terriër. Het dier moet daarom al op jonge leeftijd gesocialiseerd worden, zodat hij zich leert te gedragen ten opzichte van andere honden. Daarnaast kan je niet vroeg genoeg beginnen met het trainen van het dier in gehoorzaamheid. Doe dat echter wel op een leuke en positieve manier en houd de training niet te lang. Daarnaast is het goed om de training afwisselend te houden, zodat de hond zich niet gaat vervelen.

Kenmerken West Highland White Terriër

Specificaties West Highland White Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands