De Yorkshire Terrier
De Yorkshire Terrier

Yorkshire Terriër

Met zijn mooie, glanzende vacht heeft de Yorkshire Terriër al vele harten voor zich gewonnen. Hoewel de hond nu vooral het imago van een showhond heeft, heeft het dier in het verleden hard gewerkt. Het dier deed dienst in de mijnen en maakte jacht op ongedierte. Onder de prachtige vacht van deze hond zit dan ook een hond met een pittig karakter verstopt.

Van oorsprong was de Yorkshire Terriër een hond voor de armen. Er wordt beweerd dat de Yorkshire Terriër afstamt van de Skye Terriër. Sommige Skye Terriërs hadden geen ruige vacht, maar een zachte vacht. De liefhebbers van de originele Skye vonden dat maar niets. Toch waren er groepen die juist de voorkeur gaven aan de hond met de zachte vacht. Deze groep creëerde de Yorkshire Terriër.

De hond was in ieder geval populair onder arbeiders en met name wevers. De hond jaagde namelijk op ratten in de textielfabrieken. Door de emigratie van de wevers naar Engeland halverwege de 19e eeuw zou het dier in Engeland en met name in Yorkshire zijn geïntroduceerd. Al snel zou het daar niet alleen de hond van de arbeider worden, maar ook de gezelschapshond van de betere klasse.

De Yorkshire Terriër is een populaire hond, vooral bij mensen die in de stad wonen. De hond is vrolijk, speels en erg levendig. Daarnaast is het dier vrij nieuwsgierig en leert hij graag wat nieuws. De hond is, net zoals de andere terriërs, vrij zelfstandig. Combineer die zelfstandigheid met zijn grote intelligente en het zal niemand verbazen dat de hond soms ook wat eigenwijs kan zijn.

Het dier is een leuke gezinshond. De Yorkshire Terriër is graag bij zijn baasje op schoot te vinden. Echter, de hond heeft er ook geen enkel bezwaar tegen om met zijn baasje op stap te gaan om de wijde wereld te ontdekken. De Yorkshire Terriër kan soms wat eenkennig zijn. De Yorkshire Terriër kan goed in de stad worden gehouden, echter dan moet zijn baasje wel regelmatig een wandeling met hem gaan maken.

De Yorkshire Terriër is een kleine hond, maar wel een echte terriër. Ze zijn niet snel bang en kunnen wat overmoedig zijn. Het is daarom goed om de hond goed te socialiseren. Doe je dat niet, dan kunnen ze gaan blaffen naar andere honden en soms zelfs agressief worden. Dat is niet verstandig, want grotere honden kunnen daar vervelend op reageren. Daarnaast is het van belang om het dier duidelijke grenzen te stellen. De Yorkshire Terriër ziet er schattig uit en kan daarom met veel ondeugende streken wegkomen. Dat is tot op zekere hoogte prima, maar de hond moet wel leren wie zijn baasje is en wanneer hij echt moet luisteren!

Kenmerken Yorkshire Terriër

Specificaties Yorkshire Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands