De Zweedse Vallhund
De Zweedse Vallhund

Zweedse Vallhund

De Zweedse vallhund is een mooie hond met een makkelijk karakter. Ruim 1200 jaar geleden diende deze hond nog op Vikingschepen, maar tegenwoordig is het een aangename gezelschapshond. De hond is slim, bijzonder sociaal, bezit over veel energie en is erg trouw aan zijn baasje. De honden staan bekend om hun opgewekte humeur en hun typische manier van blaffen.

De Zweedse vallhund werd oorspronkelijk gebruikt door de Vikingen. De hond was van harte welkom op de schepen die de Vikingen gebruikten tijdens hun roof- en plundertochten. Het dier is vrij goed in het vangen van ratten en ander ongedierte. Daarnaast werd de hond ook gebruikt om het vee te hoeden en op te drijven wanneer dat nodig was. Wanneer een koe niet door wilde lopen, was de hond niet te beroerd om hem in de kuiten te bijten, om het zo aan te zetten om door te lopen.

Het kleine formaat van de hond doet niets af aan zijn dapperheid. Hij zal zijn gezin door dik en dun beschermen. Daarnaast is de Zweedse vallhund behoorlijk zelfverzekerd en intelligent. De Zweedse vallhund is een echte gezinshond. Kleine kinderen zal hij vriendelijk bejegenen en tegenover andere huisdieren zal hij tolerant zijn. Met vreemden heeft deze hond meer moeite. De hond zal vrij gereserveerd tegenover onbekenden zijn. De liefde en loyaliteit die hij ten opzichte van zijn gezin heeft zal hij echter niet met vreemden delen.

Het opvoeden van de Zweedse vallhund is niet bijzonder ingewikkeld. Het zit behoorlijk in het instinct van deze hond om te doen wat zijn baasje van hem verlangt. De hond verwacht wel dat je een beetje respect toont voor zijn genegenheid en toewijding. Een respectloze, harde opvoeding doet de hond geen goed. De dieren genieten van de waardering van hun baasje, dus laat ze duidelijk merken wanneer ze iets goed hebben gedaan. De hond zal zich namelijk tot het uiterste inspannen om aan jouw wensen te voldoen.

Kenmerken Zweedse Vallhund

Specificaties Zweedse Vallhund

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands