Slangensoorten die gewoonlijk als huisdieren worden gehouden

Er zijn bijna 2.800 verschillende slangensoorten die in de wereld zijn ontdekt. En dat aantal verandert regelmatig naarmate er meer worden ontdekt.

Maar niet alle soorten slangen worden als huisdier gehouden. De meest gehouden slangen zijn in de families van Boidae, Pythonidae en Colubridae. Hoewel u waarschijnlijk bijna elke soort slang van een reptielenshow of online kunt krijgen, worden uw algemeen gehouden huisdierenslangensoorten uit deze families hier vermeld. Veel andere soorten slangen worden als huisdier gehouden.

Mag je slangen houden – links openen in een nieuw tabblad dus je kan steeds terug naar dit artikel

Boidae

Roodstaartboa

Een soort boa constrictor. De roodstaartboa wordt regelmatig in de dierenhandel gezien. Roodstaarten worden ongeveer 3 meter lang en zijn geen goede huisdieren voor degenen die niet bereid zijn te zorgen voor een slang die grote ratten of konijnen eet en ongeveer 30 jaar oud kan worden. Rode punt aan het uiteinde van hun staart.

Keniaanse Zand Boa

Dit zijn unieke gravende slangen die ongeveer 50 centimeter lang worden. Het zijn meestal volgzame slangen die hun hele lichaam onder het zand graven terwijl ze alleen hun kleine kop blootstellen om passerende prooien te treffen. Ze zijn prachtig gekleurd met gele en bruine patronen.

Pythonidae

Ball Python / Koningspython

Misschien wel de meest populaire huisdierenslang die er is. De balpython of beter gekend als de koningspython is een zeer voorspelbare, volgzame slang. Ze worden slechts ongeveer 1,5 meter lang, maar kunnen tientallen jaren leven. Ze ontlenen hun naam aan de strakke bal waarin ze zich opkrullen als ze zich bedreigd voelen. Deze slangen hebben niet veel verwarming of verlichting nodig en zijn geweldige eerste slangenhuisdieren.

Donkere Tijgerpython / Burmese python

Dit zijn grote slangen, maar worden nog steeds regelmatig als huisdier gezien. De Birmezen worden 4 tot 5 meter lang (en soms zelfs langer) en zijn meestal behoorlijk volgzaam, maar iets actiever dan je kleinere balpython. Het voeren van deze grote jongens is niet voor iemand die bang is om met dode ratten of andere grotere prooien om te gaan. Vanwege hun zware gewicht wanneer ze volgroeid zijn en hun extreme lengte, kunnen Birmese pythons beter worden overgelaten aan ervaren slangenbezitters.

Groene boompython

Boomslangen voegen iets leuks en interessants toe aan een typisch slangenverblijf. Groene boompythons kruipen graag omhoog in een elegante klomp en hangen aan een kleine boomtak. Zeer levendig groen (soms geel) als volwassenen, ze zijn maximaal ongeveer 2 meter lang en worden vaak verward met de smaragdgroene boa.

Bloedpython

Bekend als een beetje temperamentvol, is de bloedpython een gedrongen slang met mooie patronen. Ze hebben korte staarten en kunnen ongeveer 2.5 meter lang worden. Ze ontlenen hun naam aan de steenrode vlekken die vaak in hun patronen voorkomen

Colubridae

King Snake / Koningsslang

Nauw verwant aan de melkslang, worden koningsslangen ongeveer 1.8 tot 2.1 meter lang, waardoor ze als een kleinere huisdierenslang worden aanzien. Ze hebben hun naam te danken aan het feit dat ze gemakkelijk andere slangen zullen eten, dus ze moeten zeker alleen worden gehuisvest. Koningslangen komen oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en broeden regelmatig in gevangenschap, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om een ​​in gevangenschap gefokt huisdier te vinden.

Melkslang

Eigenlijk, een soort koningsslang, de melkslang wordt het meest gezien in de handel in huisdieren en bootst de kleurpatronen van de giftige koraalslang (bekend als Batesian-mimiek) nauw na. Het gezegde, “Red on yellow will kill a fellow, but red on black is a friend of Jack” verwijst naar de bandpatronen die te vinden zijn op koraal- en melkslangen. Koraalslangen hebben rode banden naast gele banden, terwijl melkslangen rode banden hebben naast zwarte banden.

Zwarte rattenslang

Als misschien wel een van de minder spectaculair uitziende slangen, compenseert de rattenslang zijn gebrek aan glans in zijn atletische vaardigheden. Dit is een actieve slang die kan zwemmen en in bomen klimmen. Ze zullen hun lichamen rimpelen zodat ze op een ratelslang lijken en zelfs de uiteinden van hun staart laten trillen als ze schrikken of bang zijn. De rattenslang vernauwt zijn prooi voordat hij hem eet en wordt overal in Noord-Amerika aangetroffen.

Korenslang

Een soort rattenslang, de korenslang is een populaire beginnersslang vanwege zijn kleine formaat, maar ook een geliefde slang voor de ervaren houder vanwege hun variërende kleurpatronen. Korenslangen zijn meestal maximaal ongeveer 1,5 meter hoog en zijn uitstekende ontsnappingsartiesten, net als veel slangen. Ze staan ​​niet bekend als bijters en het zijn behoorlijk volgzame slangen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp